مزایای تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال دارای مزیت های فراوانی است که در این بخش به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
* بازدهی بالا در کنار استفاده بهینه از زمان: تحلیل تکنیکال در مقایسه با سایر روش های تحلیلی به مدت زمان کمتری نیاز دارد. این عامل سبب می شود در مدت زمان مشابه، تعداد سهام بیشتری را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. از طرفی در صورت بهره گیری صحیح از مبانی و مفاهیم آن، نتایج حاصله از این روش نیز از دقت و اطمینان مناسبی برخوردار است.
* قابل استفاده در انواع بازارها: اصول روش تحلیل تکنیکال نه تنها در بازار سرمایه، بلکه در سایر بازارهای موازی نظیر بازار ارز و سکه، مسکن و حتی بازارهای کالا مانند فلزات نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در واقع با تکیه بر دانش تکنیکال و بدون توجه به اخبار و عوامل بنیادی بازار مربوطه می توان به بررسی قیمت و انجام معامله پرداخت. چرا که همان گونه که پیش تر بیان شد در تحلیل تکنیکال تمامی اطلاعات مهم در قیمت و حجم معاملات لحاظ شده است.
پیشنهاد میکنم برای یادگیری درست تحلیل تکنیکال حتما در دوره غیر حضوری آموزش بورس شرکت کنید که به تمام نکاتی که لازم هست بدانید گفته شده است.
* مشاهده جزئیات و اطلاعات سهم به صورت گرافیکی: یک نمودار قیمتی به صورت تصویری ارائه دهنده نکات و اطلاعات فراوانی است. نمودارها روند یک سهم را در یک بازه زمانی مشخص به صورت گویا و رسا مشخص می کنند. به کمک این اطلاعاتِ تصویری و گرافیکی به راحتی می توان نوسانات گذشته، حجم و قیمت معاملات انجام شده، واکنش های سهم در نقاط حساس را مشاهده کرد. در واقع وضعیت نسبی سهم نسبت به کل بازار قابل استخراج است.
* تشخیص زمان ورود و خروج: در تحلیل تکنیکال و با استفاده از مفاهیمی مانند خطوط حمایت و مقاومت و الگوها می توان تا حدود زیادی زمان مناسب جهت خرید و یا فروش سهام شرکت ها را به دست آورد.
معایب تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال در کنار مزایای فراوانی که دارد، دارای نقاط ضعفی است که در ادامه به بیان برخی از آن ها می پردازیم.
علایق و تعصبات شخصی تحلیل گر: در تحلیل تکنیکال سلیقه تحلیل گر می تواند در نتایج تحلیل تاثیرگذار باشد. لذا در نظرگیری این مطلب در هنگام تجزیه و تحلیل یک نمودار حائز اهمیت است. به عنوان مثال چنان چه تحلیل گر بر سهام شرکتی خاص تعصب داشته باشد، ممکن است تحلیل او تحت تاثیر قرار گیرد.
امکان تفاسیر و تعابیر گوناگون از یک تحلیل مشابه: باید به این نکته توجه داشت که علی رغم وجود برخی استانداردها، ممکن است نتایج تحلیل تکنیکال به روش های مختلفی تفسیر شود. یعنی بسیاری از اوقات، نگاه تحلیل گران به یک نمودار با یکدیگر متفاوت بوده و بعضاً نتایج متفاوتی داشته باشد. چرا که به روش ها و دلایل مختلفی می توان به بررسی و تفسیر یک روند و نتایج آن پرداخت.
عملکرد توأم با تأخیر و پشیمانی سرمایه گذاران: در روش تحلیل تکنیکال، هنگامی که روند قیمتی شناسایی می شود، میزان زیادی از این تغییرات قیمت رخ داده است. لذا دیگر میزان سود به نسبت ریسک (همان ریسک به ریوارد) ممکن است توجیه مناسبی نداشته باشد. همچنین تمامی نتایج حاصل از الگوها و تفاسیری که به کمک روش تحلیل تکنیکال به دست می آید، قطعیت ندارند.
لذا در بسیاری از موارد دیده شده است که نتایج حاصله از این روش ممکن است با واقعیت سازگاری نداشته و حتی بر خلاف آن واقع شود. این امر می تواند باعث ایجاد نوعی پشیمانی در برخی از سهام داران بازار سرمایه شود.
ریسک نادیده گرفتن پارامترهای بنیادی: همان گونه که اشاره شد در تحلیل تکنیکال به پارامترهای بنیادی شرکت، نظیر صورت های مالی و یا عملکرد شرکت از لحاظ سود و زیان توجهی نمی شود. بنابراین، این امر ممکن است در بلند مدت ریسک سرمایه گذاری را بیشتر نماید.
منبع
- ۰ ۰
- ۰ نظر