8 دلیل و راهکار برای رهایی از تنبلی
1)برنامه ی سنگین روزانه:
بعضی ها برای هر روز خود برنامه ریزی میکنند اما به اشتباه این کار را انجام میدهند!یعنی آنقدر برنامه ی های کاری زیادی برای هر روز خود در نظر میگیرند که در نهایت زمانی که باید آن برنامه را اجرا کنند با نگاه به آن برنامه وحشت میکنند و اصلا آن روز کاری را انجام نمیدهند و یا بخش کوچکی از آن برنامه را به اجرا در میاورند.
راه حل:
اگر انسان تنبلی هستید برنامه ی کمی را برای هر روز خود در نظر بگیرید و به مرور زمان وقتی که تنبلی در شما کمرنگتر شد میتوانید به لیست برنامه و کارهای روزانه ی خودتان بیافزایید.
2)وحشت از انجام یک کار بزرگ:
وقتی که یک کار بزرگ را باید در یک روز انجام دهید مسلما ترسناک به نظر میاید و حس تنبلی در ما شعله ور میشود مثلا شاید مجبور باشید یک جزوه ی سخت 200 صفحه ای را امروز بخوانید و برای امتحان فردا آماده شوید!در این لحظه زمین و زمان دست به دست هم میدهند تا شما بیخیال انجام آن شوید.
راه حل:
کافیست آن کار بزرگ را تقسیم کنید و مرحله به مرحله انجام دهید.
مثلا اگر بخواهم همان جزوه ی سخت 200 صفحه ای را توضیح دهم.کافیست در یک دفترچه بنویسید:
1)از صفحه ی 1 تا 20
2)از صفحه ی 20 تا 40
و همینطور الی آخر…
و بعد از اینکه هرمرحله را انجام دادید جلوی آن یک تیک بزنید.این کار دو فایده دارد:
اول:دیگر با یک جزوه ی 200 صفحه ای ترسناک روبرو نیستید و قرار است 10 کار کوچک را انجام دهید.
دوم:هر تیکی که بعد از انجام روبروی گزینه ها میزنید این حس را به شما میدهید که واقعا میتوانید و تشویق میشوید بروید به مرحله ی بعد و بسیار ساده تر از آن که فکرش را بکنید آن جزوه را به پایان میرسانید.
پیشنهاد میکنم کل کارهای روزانه ای که باید انجام دهید را شب قبل لیست کنید و بعد از انجام هر کدام تیکی در کنار آن بزنید.
3)نداشتن دانش و مهارت کافی:
چرا خیلی از افراد از مطالعه کردن فراری هستند؟چون مهارت مطالعه کردن را ندارند و باید زمان زیادی را صرف خواندن و یادگیری کنند.بخاطر همین هر وقت کتاب را میبینند احساس خواب آلودگی یا خستگی میکنند و ترجیح میدهند خواندن آن را به بعد موکول کنند یا در واقع همان تنبلی کنند.
اگر شما دانش و مهارت لازم برای انجام کاری را نداشته باشید در انجام آن به احتمال زیاد تنبلی می ورزید.
راه حل:
سعی کنید حتما قبل از اینکه وارد کاری شوید مهارت های مربوط به آن کار را کسب کنید مثلا اگر دانش آموز یا دانشجو هستید و باید مطالعه کنید حتما مهارتهای مطالعه را یاد بگیرید تا از درس خواندن لذت ببرید.مثل مهارت های تندخوانی، تقویت حافظه، نقشه ی ذهنی، مرور صحیح و… را فرا بگیرید.
4)آماده نبودن محیط و مقدمات:
اگر محیطی که در آن قرار است فعالیت کنید مناسب نباشد و یا مقدمات کار در دسترس و آماده نباشند تا شما شروع به انجام کار کنید مسلما تنبلی وسوسه ای کننده ای به سراغتان میاید!
راه حل:
1)سعی کنید اتاق خواب جدا داشته باشید و مکانی که مربوط به خواب است فقط برای خواب باشد نه کار دیگری.
اگر تعداد اتاق های شما محدود است و مجبورید در اتاق خوابتان کارهای دیگرتان را انجام دهید پس به هیچ وجه کارها را روی تخت خوابتان انجام ندهید چون ذهن شما نسبت به تخت شرطی شده و وقتی روی آن کارهایتان را انجام میدهید بعد از مدتی احساس خواب خواهید کرد.
یک آدم تنبل در حالت عادی بهانه های متعددی برای انجام ندادن کارها دارد حال چه برسد به اینکه خواب هم به آن اضافه شود!
2)مثلا اگر قرار است فردا کارهایی را انجام دهید حتما سعی کنید تمام لوازم لازم را نهایتا تا امشب آماده کنید و روی میز قرار دهید تا فردا یکی از دغدغه های شما فراهم نبودن مقدمات نباشد.مطمئن باشد اگر مقدمات برای انجام کاری مهیا باشد تنبلی به طرز چشمگیری کاهش میابد.
5)هدف غیرقابل باور:
بعضی ها هدفی را برای خود تعیین میکنند که آنقدر بزرگ است که حتی خودشان هم نمیتوانند باور کنند که قرار است به آن برسند.
تا هدفی را نتوانید باور کنید یعنی نتوانید باور کنید که حتما میتوانید به آن برسید مسلما برای آن هیچ تلاشی هم نمیکنید.
راه حل:
هدفی را برای خود انتخاب کنید که بتوانید باور کنید که میتوانید به آن برسید.و زمانی را هم که برای رسیدن به آن هدف انتخاب میکنید زمان منطقی باشد.اینطور نباشد که برای یک هدفی که نیاز به 3 سال زمان و تلاش است فقط 3 هفته زمان در نظر بگیرید!
6)ترس از نتیجه ندادن:
بعضی ها با اینکه حتی قدمی را برای هدفشان برنداشتند میگویند من که میدانم این کار های من نتیجه نمیدهد پس چه کاری است زحمت بکشم و نتیجه نگیرم پس همان بهتر که اصلا کاری نکنم.بخاطر همین با آغوش باز تنبلی را میپذیرند.
- ۰ ۰
- ۱ نظر