پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

آرشیو خرداد ماه 1397

آموزش بازاریابی اینترنتی و کسب و کار اینترنتی در این وبلاگ به صورت حرفه ای قرار می گیرد

هر آن چیزی که باید در مورد کاشی بدانید (جدید)

۲,۴۶۴ بازديد

کاشی بین کابینتی

به زبان ساده تر می توان گفت کاشی بین کابینتی برای استفاده در فضای های خالی میان کابینت ها می باشد که به آن backsplash نیز گفته میشود.قدیم تر ها همه آشپزخانه ها سرتاسر کابینت های فلزی داشتند و مابین آنها کاشی های گلدار کار شده بود، اما امروزه دکوراسیون ها در کل خانه تغییر کرده و آشپزخانه هم که قلب خانه است از این تغییرات مستثنی نیست، دیوار بین کابینت یکی از قسمت های است که به یکی از اجزای اصلی طراحی آشپزخانه‌ها تبدیل شده است. این دیوار پوش اگر به درستی انتخاب شود می‌تواند هماهنگی جذابی بین اجزای آشپزخانه ایجاد نماید. حتی می‌تواند در بزرگ و کوچک نشان دادن فضای دکوراتیو شما تاثیرگذار باشد. از دیوار بین کابینت می‌توان چنان فضایی شیک و مدرن ساخت که چشم هر بیننده را به خود جذب کرده و آنچنان زیبا به نظر آید که گویی به آشپزخانه شباهتی ندارد و نهایت لذت را برای همه فراهم ‌سازد.

 همچنین به یاد داشته باشید مهم این است که انتخاب شما از کاشی بین کابینتی [backsplash] با دکوراسیون موجود ترکیب شود. شما باید یک هماهنگی را از منطقه اشپزخانه، به صفحات کابینت، دیوارها ایجاد کنید. این همکاری رنگ و بافت برای عملکرد و زیبایی شناسی فضای آشپزی شما ضروری است.

 هدف اولیه از یک backsplash آشپزخانه این است که از دیوار از مایعات که معمولا آب یا مایعات است محافظت شود،. اما بعد از بازسازی آشپزخانه به عنوان نقطه کانونی دکور استفاده شود. که میتواند منعکس کننده حالت و احساس فضای آشپزی شماست.

مواد مختلف کاشی برای انتخاب وجود دارد. شیشه، سرامیک، پرسلن، سنگ مرمر، گرانیت و حتی فلز. یک عامل بزرگ در تصمیم گیری میزان هزینه شما و نوع دکوراسیون سایر المان های شما است . اگر شما میخواهید هزینه پائینی برای این کار کنار بگذارید، بهترین گزینه ها عبارتند از کاشی و سرامیک. اما اگر هزینه بیشتری برای اینکار میخواهید خرج کنید، ممکن است بخواهید گزینه های گران تر از قبیل سنگ مرمر، گرانیت و شیشه را در نظر بگیرید

 

 

 کاشی کاری

F تفاوت کاشی و سرامیک

  • کاشی : قطعه سفالی که لعاب و قسمت رویی آن را ماده‌ای شیشه‌ای تشکیل می‌دهد.
  • سرامیک : قطعه سفالی که لعاب و قسمت رویی آن را ماده‌ای سرامیکی تشکیل می‌دهد. اصطلاح درست آن کاشی سرامیکی است اما در بازار به آن سرامیک گفته میشود.

 کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر در بدنه کار میشود و به هیچ وجه از آن برای کف استفاده نمیشود 
 سرامیک به دلیل پرس سنگین تر و سطح استحکام بالا در کف کار میشود البته برای دیوار هم قابل استفاده است

F مراحل اجرا کار

  • کاشی کاری بعد از ایزولاسیون (به معنی پوشاندن سطح پشت بام ها ، دیوار و کف زمین از جمله قیر و گونی و ایزوگام) انجام گیرد.
  • کاشی کاری ساختمان باید قبل از فرایند سفیدکاری و نقاشی صورت گیرد

 

 

باید در حین کاشی کاری و نظارت بر کار بدانید

F روش اجرا کاشی کاری  ساختمان

  • روش دوغابی: این روش در محلی استفاده میگردد که سطح پشت کاشی ناهموار و تراز نباشد
  • روش چسبی: این روش در محلی استفاده میگردد که سطح پشت کاشی ناهموار و تراز باشد.÷س میتوان نتیجه گرفت چسپ کاشی برای نصب مجدد کاشی به روی کاشی ،کاشی به روی دیوار گچی ،کاشی به روی دیوار سیمانی و......به کار میرود .

 نبش های اضافی بدون هماهنگی با شما اضافه نشود .مثلا ممکن است در کنار لوله رایزر فاضلاب حمام یک لوله برق باشد و پیمانکار کاشی برای هرکدام از این لوله ها یک نبش جداگانه اجرا کرده باشد که واقعا اضافه است. سعی کنید به منظور زیبایی هرچه بیشتر کار از این مسئله جلوگیری کنید.

 به پیمانکار بگویید که خط تراز سرامیکها را طوری بزند که وقتی در ورودی باز میشود زیر آن 2 سانتی متر با سرامیک فاصله داشته باشد تا اصطلاحا فرش خور داشته باشد.

F نکات فنی مهم را بدانید

  • گاهی موارد کاشی پشت لوله‌های آبگرمکن یا دودکش بخاری و مکان‌های دیگری قرار می‌گیرد که باعث می‌شود کاشی گرمای زیادی به خود جذب کند و بر اثر انقباض و انبساط کاشی ترک می‌خورد در ضمن برای جلوگیری از این امر لوله‌ها را با پشم شیشه می‌پوشانند و برای چسبندگی بهتر ملات با عایق پشم شیشه از تور سیمی استفاده می‌کنند.
  • ایزولاسیون شما باید علاوه بر کف تا ارتفاع 40 الی 60 سانتی متر روی دیوار را هم بپوشاند و بعد روی آن کاشی شود .

.

 ادامه مطلب

روش های رایگان افزایش ممبر و عضو واقعی کانال تلگرام

۲,۴۹۳ بازديد

ایجاد یک کانال در تلگرام کار بسیار ساده ای است و پر کردن محتوای کانال هم کار سختی نیست و هرکسی از عهدۀ آن برمیاید. کار دشوار از اینجا شروع میشود که چگونه اعضا یا ممبر کانالهای خود را افزایش دهیم؟ حتما میدانید وقتی شما کانال خود را ایجاد میکنید و هیچ عضوی ندارد تلگرام به شما اجازه میدهد که 200 نفر اولِ کانالتان را با شماره هایی که درگوشی دارید اضافه کنید.

روش های افزایش ممبر و عضو واقعی و ایرانی کانال تلگرام راهکارهای ساده ای دارد که بسیاری از آنها نیز رایگان هستند. باید اعتراف کرد که پس از ایجاد یک کانال تلگرام نخستین و مهمترین دغدغه ی مدیران کانالها افزایش تعداد اعضا و ممبرهای واقعی کانالشان است. نیاز به گفتن نیست که اساساً هرچقدر تعداد اعضای یک کانال تلگرام بالاتر باشد نشانگر اعتبار و موفقیت آن کانال و استقبال بیشتر کاربرانش است. بعنوان مثال یک کانال باهدف تجاری ، مثلاً فروش محصولات را درنظر بگیرید. هرقدرکه تعداد اعضای این کانال بیشتر باشد قطعاً کار فروش و بازاریابی برای مدیر این کانال ساده تر و با انژی کمتر صورت میگیرد و یقیناً فروش آن بیشتر است. پس میتوان نتیجه گرفت که برای  کانالهای تلگرامی هم مانند دیگر رسانه ها ، تعداد اعضا بسیار مهم است و حرف اول را میزند.ضمناً گاهی هم به دلایل مختلف ممکن است کاهش اعضا یا ریزش برای کانالها اتفاق بیفتد که البته برای مدیران با تجربه کاملاً قابل پیشگیری است. پس علاوه بر جذب عضو برای کانالها ، حفظ و نگهداشتن اعضا ، و درواقع ایجاد وفاداری ممبرها هم چالش مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و اینکار هزینه ، انرژی وزمان زیادی از مدیر کانال را صرف میکند. در این مقاله تلاش ما براین است که مهمترین و عمومی ترین روش های افزایش اعضا و ممبر  را برای شما بازگو کنیم.

افزایش اعضای کانال تلگرام

 چگونه میتوان ممبر وعضو کانال تلگرام را بطور رایگان افزایش داد؟

لازم به ذکر است که افزایش اعضای کانال تلگرام با روشهای غیرمعمول نظیر رباتها و نرم افزارهایی که در این روزها در اینترنت بسیار فراوان هستند نه تنها موثر نیست بلکه دراکثرموارد باعث هدررفتن انرژی ، وقت و پول شما میشود. میدانید که مالک و سازنده کانال به عنوان مدیر اصلی میتواند در ابتدای ساخت کانال تا ۲۰۰ نفر از مخاطبین دوجانبه یا Mutual Contacts (یعنی مخاطبینی که شما شماره آنها را دارید وآنها نیز شماره شما را دارند) خود را به کانال اضافه کند. این عمل برای استارت کار و شروع فعالیت کانال بعنوان یک محرک مناسب از طرف تلگرام به سازنده کانال داده شده است تا کار رشد کانال سرعت بیشتری پیدا بکند. اما مشکل بزرگ این روش این هست که عضویت افراد بدون اطلاع و جلب رضایت آنها صورت میگیرد و ممکن است باعث ناراحتی و ترک کانال توسط آنها شود.
این نکته موقعی اهمیت پیدا میکند که بدانید یک مدیر کانال درافزودن تعداد مخاطب به این روش محدودیت دارد و بیشتر از200 عضو را نمیتواند با استفاده از شماره تلفن مخاطبین خود عضو کند بشرطی که مخاطب شماره شما را درگوشی خود ثبت کرده باشد درغیراینصورت با اخطار: Sorry, you can only send mesغیر مجاز می باشدes to mutual contacts at the moment مواجه میشوید.
برای اینکار ابتدا وارد کانالی که ساخته اید شوید. سپس بالای صفحه برروی عنوان یا همان لوگو ، تصویر یا نام کانال ثبت شده در تلگرام کلیک کنید. هنگامیکه پنجره تنظیمات باز شد برروی گزینه Members کلیک کنید. دراین صفحه با کلیک کردن لینک Add Members  میتوانید تا ۲۰۰ نفر را بصورت مستقیم وارد کانال کنید. بعد از ۲۰۰ نفر باید لینک دعوت ارسال کنید. همانطورکه مشاهده میکنید مخاطب موردنظر به کانال اضافه شد.

 

ایجاد محتوای مناسب ، مفید و جدید برای افزایش تعداد اعضای کانال تلگرام

نخستین چیزی را که قبل از ایجاد کانال باید برای خودتان روشن کنید جواب به این سئوال است: «هدف من از ایجاد کانال تلگرامی چیست؟» وقتی هدف خودرا از ساختن کانال مشخص کردید بطورخودکار موضوع کانال هم مشخص میشود که باید آنرا در قسمت تنظیمات یا setting کانال دربخش info بطوردقیق و خلاصه تعیین کنید. اما بخاطر داشته باشید هرگز نباید موضوع و لینک کانال را تغییردهید. نیاز به یادآوری است که مطالبی که در کانالتان منتشر میکنید باید موضوع و نام کانال و مطالبی که قبلا نشر شده انطباق و سازگاری داشته باشد. مثلا در کانالی با موضوع سرگرمی و جوک انتشار مباحث و محتوای علمی چندان جایز بنظر نمیرسد. چراکه میتواند باعث ایجاد سردرگمی یا نارضایتی برای بسیاری از اعضا شود و این امر درنهایت موجب میشود که آنان کانال شما را ترک کنند. بیاد داشته باشید که حتماً درهنگام انتشار عکس یا مطلبی درکانال، لینک کانال را در زیر مطلب یا عکس قراردهید تا اگر مطالب و محتوای کانال توسط اعضا Forward شد لینک کانال هم همراهش باشد. درصورتیکه در گروههایی عضو هستید و محتوای کانالتان ارزشمند هست مطالب کانال خودرا با لینکِ join  در گروهها منتشر (Forward) کنید تا درصورت مطلوبیت، توسط اعضاء گروه ها دست به دست در سایر گروه ها Forward شود. این عمل یکی از موثرترین ودر عین حال ساده ترین روشهای جذب عضو می باشد.

 

حفظ و ایجاد جذابیت در کانال برای نگه داشتن اعضای کانال تلگرام

بدیهی است که برای اینکه اعضایتان انگیزۀ لازم برای مراجعه به کانال را داشته باشند و بطورمنظم به کانال شما سربزنند شما باید محتوای جذاب و مفید در کانال ایجاد کنید. اینکار هم مستلزم مصرف انرژی و زمان زیادی برای شما بعنوان مدیر کانال هست و باعث میشود وقتی عضو جدیدی به کانال اضافه شد بجای ترک کانال را ترک کند، لینک join را انتخاب کند و مشتاق به نگهداشتن و ماندن در کانال شما شود. از ارسال مطالب تکراری ویا بی محتوا در کانال خودداری کنید چراکه باعث کاهش جذابیت کانال و درنهایت ریزش اعضایتان میشود. برای ایجاد جذابیت از عکس-نوشته و انیمشن گیفها و ویدیوهای کم حجم کمک بگیرید و همیشه با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی حجم آنها را تا جای ممکن کم کنید تا مخاطبین و اعضای کانالِ شما سریعتر بتوانند محتوایتان را ببینند و اینترنت کمتری مصرف کنند.
علاوه برآنچه گفته شد سعی کنید از گذاشتن پست های طولانی خودداری کنید. چرا که مخاطب شما غالباً از طریق موبایل که صفحۀ کوچکی دارد اقدام به بازدید از کانال شما میکند. معمولاً کاربرانِ موبایل در اوقاتی که معطل هستند مانند جابجایی در مترو و انواع و اقسام صف ها اقدام به بازدید از کانال ها میکنند. پس اگر حجم متن شما بیشتر از دو یا سه پاراگراف باشد مخاطبین شما خیلی سریع براحتی ازخیر خواندن آن میگذرند. پس این نکته را باید بشدت رعایت کنید و هر پست متنی نباید از 50 الی 60 کلمه بیشتر باشد.
همانطورکه اشاره شد از تصاویر و عکسهای جذاب و مربوط به محتوا تا آنجاکه امکان دارد استفاده کنید. گاهی اوقات یک مفهوم را میتوان براحتی با یک عکس کوچک بیان کرد. درحالیکه همان کار راشاید با 100 کلمه هم نتوان رساند. علاوه براین مخاطبان شبکه های اجتماعی و تلگرام علاقۀ ویژه ای به تصویر دارند و کلاً به پست هایی که عکس داشته باشند، علاقۀ بیشتری دارند
اگر ادمین کانالِ آموزشی هستید که نمیتوان با نمایش محتوای کانالتان توسط عکس بخوبی حق مطلب را ادا کرد سعی کنید که فیلم آموزشی مناسب تهیه کنید  و زیرنویس برای فیلم بگذارید. علاوه براین دقت کنید که کاربران نباید با مشکل عدم نمایش یا لود شدن فیلمهایتان مواجه شوند. این اتفاق باعث دلسردی اعضا و در نهایت ترک کانالتان میشود.

 

تبادل لینک با کانال های پرمخاطب برای فزایش ممبر کانال تلگرام

اصولاً دو نوع روش تبلیغ کانال وجود دارد: تبلیغ تبادلی یا متقابل  و تبلیغ پولی. تبلیغ تبادلی یعنی اینکه شما بخواهید از مدیر کانالی تا لینک کانال شمارا در کانال خودش قراردهد و متقابلاً شماهم لینک آن کانال را در کانالتان قراردهید. اینکار را معمولاً کانالهایی انجام میدهند که تعداد اعضای یکسان دارند. ولی در تبلیغات پولی مدیران کانالهای دیگر از شما مبلغی میگیرند تا لینک کانال شما را در کانالشان قراردهند. اینکار را معمولاً کانالهایی انجام میدهند که تعداد اعضای چندصدهزارتایی دارند. باید گفت اگر استفاده از تبادل لینک ، بیجا باشد و از حدی بگذرد باعث افت کیفیت کانال میشود که درنهایت اعضای  کانال ریزش کرده و آنرا ترک میکنند. پس بیش از یکبار در روز تبادل لینک نکنید و حتماً کانالهایی را برای اینکار انتخاب کنید که باموضوع کانالِ شما مربوط باشند.

افزایش اعضای کانال تلگرام

 یک راه ساده برای افزایش تعداد ممبرهای کانال تلگرام

یکی از ساده ترین راه های افزایش و بالابردن اعضاء کانال تلگرام، تبلیغ رایگان در سوپرگروههای تلگرام است. برای اینکار باید یک لوگو یا بنر تاثیرگذار و جذاب طراحی کنید و آدرس کانال خود در پایین مطلب و یا بنر (لینکjoin) قرار دهید. این روش تبلیغات همیشه موثر بوده و بازده خوبی دارد. متاسفانه بسیاری از کانالهایی که دارای اعضا چند ده هزار نفری هستند، از تعداد زیادی ممبر فیک استفاده کرده اند. ممبر فیک (تقلبی) هیچ ارزشی نداشته و تنها برای بیشتر نشان دادن تعداد ممبرهای یک کانال و از جانب آماتورها بکار میرود. البته افراد حرفه ای با یک نگاه به کانال، میتوانند حدوداً تعداد اعضای فیک یک کانال را تخمین بزنند. همیشه رابطه مستقیمی میان تعداد بازدیدهای مطالب و تعداد ممبرِ واقعی آن کانال برقرار است. چراکه فیک ممبر هیچگونه فعالیتی ندارد و نمیتواند برروی بازدید پست ها اثری بگذارد. پس با مقایسه تعداد بازدید مطالب این کانال با تعداد اعضای آن میتوانید بصورت آزمایشی یک ساعت از آنها تبلیغ خریداری کنید و درصورتی که بازدهی مناسب داشت میتوانید ساعات بیشتری را از آن کانال تبلیغات خریداری نمایید. 
تذکر: اکیدا توصیه میشود که تحت هیچ شرایطی سراغ خرید ممبر فیک نروید! قطعاً با اینکار ، هرشخصی با ورود به کانال شما و دیدن میزان بازدید مطالب کانال شما و مقایسۀ آن با تعداد اعضای کانال متوجه ممبرهای فیک شما خواهد شد با اینکار امکان تجارت آنلاین و کسب درآمد از فروش تبلیغات را ازدست خواهید داد.

 

تبلیغ کانال تلگرام در سایر رسانه ها و شبکه های اجتماعی و سایت ها

گاهی بدیهی ترین و دم دستی ترین کارها را از فرط سادگی و سهولتشان فراموش میکنیم. میتوانید سایتهایی را که لیست کانالهای تلگرام را به اشتراک میگذارند با یک جستجوی ساده پیداکنید و لینک کانال خود را درآنها قراردهید. این سایت ها کم نیستند و اینکار تاثیر بسزایی در معرفی کانال تلگرامی شما به دیگران دارد. اگر خدمات خاصی دارید میتوانید با پیشنهاد تخفیف ، اشتراک و... در عوض قراردادن و معرفی لینک شما به کاربران، رسانه موردنظر را بخوبی برای همراهی و همکاری تحریک کنید. . اینکار برای شما تقریباًهزینه ای نخواهد داشت اما نتیجه آن افزایش ممبر کانالِ شما با حداقلِ هزینۀ ممکن است.
بیاد داشته باشید که اگر از سایر شبکه های اجتماعی استفاده میکنید حتماً لینک کانال خود را در سایر کانالهایتان نظیر اینستاگرام، گوگل پلاس، فیسبوک، لاین و حتی وبلاگ و وبسایتتان (اگردارید) بگذارید.
پس یکی از روش های موثر درافزایش ممبر تلگرام، انتشار اطلاعات و نشانی URL کانال در وبلگ ها و وبسایت های اینترنتی است. برای اینکار میتوانید با جستجو در گوگل و پیداکردن وبسایتهایی که لیست کانالهای تلگرام را به اشتراک اطلاعات کانال خودرا به اشتراک بگذارید ویا درسایت هایی که امکان ارسال نظر یاComment  گذاری را میدهند با نظردهی کانالتان را هم معرفی کنید. 

 

افزایش اعضای کانال تلگرام با کارگروهی برای انتشار محتوای بیشتر و مفیدتر

شما میتوانید تا چهار ادمین یا مدیر برای هر کانال تلگرم داشته باشید. پس از این امکان استفاده کنید و دوستان مورد اعتماد و کسانی که میشناسید دعوت به همکاری کنید. درصورتی که آنها نیز تمایل داشته باشند میتوانید به عنوان مدید آنها را به کانال اضافه کنید تا مستقلا در تولید محتوا و انتشار آن به شما کمک کنند. با استفاده از دیگران قطعاً کیفیت مطالب کانال تلگرامِ شما بیشتر خواهد شد و درنتیجه  احتمال انتشار مطالب شما در گروه های دیگر بالا رفته و در نهایت اعضا بیشتری جذب کانال میشوند. البته نباید با انتشار بیش از حد مطالب باعث اذیت و آزار اعضا شوید. سعی کنید بطور منظم و بصورت زمانبندی شده مطالب را انتشار دهید. حتیالمکان ازدساعت 11 شب تا ۹ صبح چیزی منتشر نکنید تا باعث مزاحمت و ترک اعضای کانال تلگرامتان شود. میتوانید از تکنیک ارسال مطلب خاموش در کانال تلگرام برای اینکار استفاده کنید.

 

چند نکته مهم در ارتباط با افزایش اعضای کانل تلگرام

ایجاد کانال های عمومی: در هنگام ایجاد کانال ، حتما نوع کانال خود را عمومی انتخاب کنید زیرا کانال های عمومی در نتایج جستجوی کاربران نمایش داده میشوند.

انتخاب لینک کوتاه و نام مناسب: نام مناسب و همچنین لینک کانال خود را کوتاه و مختصر انتخاب کنید تا کاربران بتوانند آنرا به حافظه بسپارند.

استفاده از افزونه های سیستم های مدیریت محتوا برای اشتراک اتوماتیک مطالب در کانال تلگرام: مثلاً Telegram for WP یکی از افزونه های سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که از طریق آن میتوانید سایت وردپرسی خود را به کانال تلگرامتان وصل کنید. از طریق این افزونه میتوان اطلاعاتی را از سایت خود وارد کانال تلگرام کنید. اطلاعاتی مثل: ثبت نام کاربر، بازیابی رمز توسط کاربر، ثبت شدن کامنتی جدید و …امکان ارسال نوشته ها در کانال تلگرام نیز وجود دارد. حتی اگر کسی از طریق فرم تماس برای شما ایمیلی ارسال کند شما برروی تلفن همراه خود، در برنامۀ تلگرام میتوانید آنرا مشاهده کنید.

ایجاد مسابقات ، تخفیف های مناسبت دار یا ویژه و بخش درخواستیها برای اعضای کانال: هرچند وقت یکبار نظرسنجی یا مسابقه و امکانات جالبِ دیگر نظیر اینها را کانال خود بگذارید. یکی از مشهورترین مسابقات کانالی مسابقۀ عکس بچه بود که چندوقت پیش سروصدای زیادی هم راه انداخت! شما با ارسال عکس فرزند خود میتوانستید در مسابقه شرکت کنید و اگر تعداد بازدید از عکس شما بیشتر از سایرین باشد شما برنده این مسابقه خواهید بود. یا مثلاً مسابقه ای که برای صنایع مختلف برگزار میشود و اشخاص میتوانند با ارسال عکس یکی از کارهای خود در مسابقه شرکت کنند. اگر شما مدیر یک کانال فروش هستید میتوانید هرچندوقت یکبار برای جذب خریداران تخفیف های ویژه بگذارید. یا اگر مثلاً کانال موزیک دارید میتوانید با استفاده از ربات های تلگرام، یک بخش درخواستی نیز درنظر بگیرید.

همچنین میتوانید برای خرید ممبر تلگرام کلیک کنید.  این سایت تخصصش افزایش ممبر هست و توضیحات کاملی درباره روش کارش داده که حتما ابتدا مطالعه بفرمایید.

تعریف بهداشت حرفه ای

۲,۴۶۹ بازديد

تعریف بهداشت حرفه ای

تعریف بهداشت حرفه ای

Definition of occupational health

تعریف نظامنامه انجمن بین المللی بهداشت حرفه ای :

The definition in the IOHA Byelaws is

'Occupational Hygiene is the discipline of anticipating, recognising, evaluating and controlling health hazards in the working environment with the objective of protecting worker health and well-being and safeguarding the community at large.'

بهداشت حرفه ای علم پیش بینی، شناسایی، ارزیابی، کنترل خطرات تاثیر گذار بر سلامت در محیط کار است به منظور حفظ سلامت و رفاه کارکنان و در نهایت ایمن نگه داشتن جامعه.

Occupational Hygiene has also been defined as the practice of identifying of hazardous agents; Chemical, Physical and Biological; in the workplace that could cause disease or discomfort, evaluating the extent of the risk due to exposure to these hazardous agents, and the control of those risks to prevent ill-health in the long or short term.

بهداشت حرفه ای همچنین به عنوان فن و تکنیک زیر تعریف شده است :

  • شناسایی عوامل خطرناک ( شیمیایی – فیزیکی و بیولوژیکی ) در محیط کار که این عوامل می توانند باعث ایجاد بیماری یا ناراحتی شوند .
  • ارزیابی میزان ریسک ناشی از مواجهه با این عوامل خطرناک
  • کنترل ریسک های ناشی از این عوامل برای پیشگیری از آسیب های کوتاه مدت و بلند مدت.

مهندسی بهداشت حرفه‌ای (به انگلیسی: Occupational Health Engineering) شاخه‌ای است از علم بهداشت و عبارتست از شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار به همراه یک سری مراقبتهای بهداشتی درمانی به منظور سالم‌سازی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار

مهندسی بهداشت حرفه‌ای را می‌توان به طور خلاصه علم و هنر تامین سلامت در محیط‌های شغلی تعریف کرد و یک مهندس بهداشت حرفه‌ای یا متخصص سلامت شغلی کسی است که وظیفه شناسایی، ارزشیابی و حذف یا کنترل عوامل مخاطره آمیز شغلی را به عهده دارد.

نخستین کمیته مشترک سازمان بهداشت جهانی و سازمان بین‌المللی کار که در سال ۱۹۵۰ تشکیل شد،مهندسی بهداشت حرفه‌ای را چنین تعریف نموده است:تامین و ارتقاء عالی ترین سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی برای کارگران همهٔ مشاغل، پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار، به‌کارگماردن نیروی کار در محیط و شغلی که از لحاظ جسمی و روانی قدرت انجام آن را دارد و به‌طور خلاصه تطابق کار با انسان یا ارگونومی که از کلمه یونانی برگرفته شده است.

مهندسی بهداشت حرفه‌ای رشته‌ای است که به محیط کار بر می‌گردد. در واقع متخصصان در این رشته خطرهای بالقوه‌ای که در محیط کار وجود دارد را شناسایی می‌کنند و در مراحل بعد به اندازه‌گیری و ارزیابی این خطرات و کنترل آنها می‌پردازند. البته کسانی که علم بیشتری در این رشته دارند، خطرهای شغلی را پیش بینی نیز می‌کنند. به این نکته باید اشاره کرد که کسب این مهارتها به نحوه تربیت دانشجویان بستگی دارد.

موضوعات:

  • 1- تاریخچه بهداشت حرفه‌ای
    • ۱.۱بهداشت شغلی در جهان
    • ۱.۲وقایع نگاری سلامت شغلی در گذر تاریخ
    • ۱.۳بهداشت حرفه‌ای در ایران
  • ۲- هدف کلی مهندسی بهداشت حرفه‌ای
  • ۳- برنامه‌ها و فعالیت‌های بهداشت حرفه‌ای
  • ۴- عوامل زیان آور محیط کار
  • ۵- روز جهانی ایمنی و سلامت شغلی
  • ۶- ایمنی صنعتی
  • ۷- جستارهای وابسته
  • ۸- منابع

تاریخچه بهداشت حرفه‌ای

تا قرن شانزدهم میلادی در کتب طبی به بهداشت حرفه‌ای و ارتباط بیماریهای مختلف با شغل افراد اشاره قابل توجهی نشده است. از قرن شانزدهم به بعد در تاریخ به چهره‌های درخشانی بر می‌خوریم که تمام عمر خود را صرف تشخیص و جلوگیری از بیماریهای ناشی از کار نموده و خدمات با ارزشی انجام داده‌اند.

اولین فردی که آثار ارزنده‌ای در مورد بهداشت حرفه‌ای از خود به یادگار گذاشته است طبیبی از ناحیه ساکسونی در ایتالیا بنام اگریکولا بود او کتابی در ۱۲ جلد درباره اکتشافات و استخراج فلزات. ابزار کار. حوادث و بیماریهای ناشی از کار و ... نوشت که در سال ۱۵۵۶ منتشر شد. بعد از او در سال ۱۵۶۷ پزشک دیگری اهل سوئیس بنام پاراسلسوس کتابی درباره بیماری‌های وابسته به شغل در بین کارکنان معدن ذوب و فلزات منتشر کرد. در سال ۱۶۳۳ پدر طب کار یا همان رامازینی بدنیا آمد که یکی از پیشقدمان بزرگ قرن ۱۷ در زمینه بهداشت حرفه‌ای می‌باشد. کتاب معروفش در باره بیماریهای حرفه‌ای در سال ۱۷۰۰ میلادی منتشر شد. او برای اولین بار به پزشکان توصیه کرد که علاوه بر سوالات که در زمان معاینه از بیماران می‌پرسیدند از همه بپرسند شغل شما چیست این جمله کوتاه نقطه عطفی در تاریخ بهداشت حرفه‌ای و طب کار بشمار آمده است.

بهداشت شغلی در جهان

پدیداری دانش بهداشت شغلی ، به عنوان یک تخصص ویژه و جدا از دیگر دانش‌ها، به نسبت تازه است، اما مفاهیم مطرح شده در این دانش از زمان‌های کهن مورد توجه بوده است.

چهارصد سال پیش از میلاد مسیح بقراط اثرات زیان آور مواجهه با سرب را شناسایی کرده و در نوشته‌هایش یاد می‌کند. در آن زمان عمدتاً از بردگان جهت مشاغل سخت استفاده می‌گردید و از آنجا که حکومتها هیچگونه مسئولیتی در برابر بردگان نداشتند، بدیهی است که اقدامات خاصی نیز برای حل مشکلات آنها صورت نمی‌پذیرفت.

در نخستین سدهٔ پس از میلاد، پلنی (۲۳ تن ۷۹ب. م) که یک دانشمند رومی بود، از مثانهٔ حیوانات یک ماسک تنفسی ساخت و کاربرد آن را برای کار در معادن پیشنهاد نمود.

در سال ۱۴۷۳ میلادی النبوگ نخستین نشریه بهداشتی در مورد بیماری‌ها و آسیب‌های شغلی را انتشار داد. او در این مجموعه درباره بیماریهای شغلی و صدماتی که در میان کارگران طلا شایع است مطالبی را به رشته تحریر درآورده است. در قرن شانزدهم آگریکولا (آگریکولا) و پاراسلوس (پاراسلسوس) درباره بیماری‌های شغلی کارگران ذوب آهن، فلزات و بیماری‌های معدنچیان و مسمومیت جیوه آثاری به جای گذارده‌اند. کتاب آگریکولا در سال ۱۵۵۶ یکسال بعد از مرگ او و کتاب پاراسلسوس در سال ۱۵۶۷ منتشر شد.

شاید بتوان مهمترین نقطه عطف در تاریخ تکامل بهداشت شغلی و ایمنی را انقلاب صنعتی اروپا دانست. زمانی که انسان با قدرت جسمی محدود در مقابل دستگاهها و ماشین آلات تازه ساخت غول پیکر ایستاد و در حالی که اطلاع چندانی راجع به چگونگی کارکرد ماشین آلات و چگونگی کنترل آنها نداشت، به کار مشغول شد. این مسئله باعث شد که در ابتدای پیدایش انقلاب صنعتی در اروپا تعداد بسیار زیادی از افراد در اثر مواجهه با حوادث محیط کار کشته و یا دچار نقص عضو شوند. این اتفاقات و آمار بالا باعث شد که سردمداران انقلاب صنعتی به فکر تصویب قواعد و قوانینی در رابطه با الزامات محیط های کاری و نحوه رفتار کارگران برای آسیب کمتر ناشی از کار با ماشین آلات عظیم‌الجثه بیفتند.

 

رامازینی، نخستین پزشکی است، که به توصیف پیشه‌های گوناگون و بیماری‌های ناشی از آنها می‌پردازد. برای نمونه فلج دست‌ها از میان رفتن دندان‌ها، نا شکیبایی و صورت‌های نزار و رنجور سفالگران در برابر سرب را توصیف کرده است.

توماس الیور در کتاب خود که در سال ۱۹۰۸ منتشر کرد به بیماری‌های شغلی اشاره نموده است. دکتر توماس لِگ (Thomas legge) در کتاب خود به نام جذب و مسمومیت سرب که به کمک دکتر گادبای در سال ۱۹۱۲ منتشر کرد به مضرّات این فلز اشاره می‌نماید.

در سال ۱۹۱۸،آلیس هامیلتون، رشتهٔ بهداشت صنعتی را در دانشگاه هاروارد آمریکا پایه‌گذاری کرد. بررسی‌های گستردهٔ او در زمینه سم شناسی، به ویژه مسمومیت با فسفر سفید در صنایع کبریت سازی و مسمومیت سرب، موجب رشد سریع بهداشت حرفه‌ای شد.

بر اساس فعالیت‌های گوناگون برای بهبود شرایط محیط کار و نیز، جنبش‌های کارگری، در سال ۱۹۱۹،سازمان بین‌المللی کار (سازمان بین‌المللی کار) بر پا شد. پس از آن، به علت موفقیت‌هایی که آمریکا در جنگ جهانی در زمینه تولید تسلیحات نظامی به دست‌آورد، نه تنها صنایع بلکه بهداشت حرفه‌ای در این کشور به سرعت رشد یافت. در آن زمان، شعار تبلیغاتی سازمان خدمات بهداشتی امریکا بر تندرستی کارگر تاکید داشت: "کارگر را سالم نگهدار تا خوب کار کند"

توسعهٔ سریع صنایع و علوم در قرن بیستم و استفاده بشر از مواد گوناگون در مصارف صنعتی، از یک طرف بر تعداد و دامنه بیماری‌های ناشی از کار افزود و از طرف دیگر وسیله تحقیق و بررسی بر روی جلوگیری و درمان آنها را بیش از پیش فراهم نمود. رشد اجتماعات کارگری و تشکیل اتحادیه‌ها، و سندیکاهای کارگری رانیز می‌توان از عوامل مؤثر در بهبود بهداشت محیط‌های کار دانست.

وقایع نگاری سلامت شغلی در گذر تاریخ

برخی از رویدادهای مهم سلامت شغلی در کشورهای غربی عبارت هستند از:

۱۸۱۵ میلادی: نخستین قانون ایمنی به وسیلهٔ ادارهٔ معادن در امریکا به تصویب رسید بر پایه این قانون لازم شد هر معدن دارای دو راه خروج باشد، تا در صورت ریزش و بسته شدن یکی از آنها، راه خروج دیگر باز باشد.

۱۸۱۵میلادی: هامفری دیوی، نخستین وسیله ایمنی را اختراع کرد. بنا به درخواست انجمن پیشگیری از حوادث در معادن زغال سنگ و با تلاش فراوان، دیوی توانست چراغ ایمنی را برای معادن زغال سنگ طراحی کند.

منابع کنکور ارشد بهداشت حرفه ای رتبه 1 سال 96

 

کارگر جوانی که گاری حاوی زغال سنگ را در معدن حمل می‌کند در سالهای ۱۸۴۴-۱۸۴۲ قوانینی برای بهبود شرایط کار در بریتانیا به تصویب رسید

۱۸۳۳ میلادی: نخستین قانون صنایع در انگلستان به تصویب رسید. تا پیش از تصویب این قانون، ۱۲ ساعت کار در روز اجباری بود.

۱۸۶۴ میلادی: قانون ایمنی در معادن پنسیلوانیا به تصویب رسید.

۱۸۶۶ میلادی: اداره ملی آتش‌نشانی در امریکا تاسیس شد.

۱۸۶۷ میلادی: نخستین برنامهٔ بازرسی صنایع به وسیلهٔ مسئولان دولتی در ایالت ماساچوست آمریکا تدوین شد.

۱۸۹۶ میلادی:انجمن ملی حفاظت در برابر آتش (NFPA) در امریکا تاسیس شد

۱۹۰۶ میلادی: نخستین بررسی منظم از حوادث شغلی منجر به مرگ در پنسیلوانیا انجام شد.

۱۹۱۴: در امریکا، دفتر بهداشت و سلامت در صنایع، به وسیلهٔ اداره خدمات بهداشت همگانی تاسیس شد. این مرکز پس از چندین بار تغییر نام در سال ۱۹۷۰ به نام موسسهٔ ملی ایمنی و بهداشت شغلی ( NIOSH ) نامگذاری شد.

۱۹۳۱ میلادی: نخستین الگوی علمی دربارهٔ علل بروز حوادث، به وسیلهٔ هانریش ارائه شد.

۱۹۵۶ میلادی: برنامه‌های پیشگیری از حوادث به وسیله اداره بهداشت همگانی آمریکا ارائه شد.

۱۹۶۸ میلادی: جانسون، رئیس جمهور وقت آمریکا لزوم برپایی قوانین دولتی ایمنی و بهداشت را اعلام کرد.

۱۹۷۰: در زمان ریاست جمهوری نیکسون، قانون یاد شده به تصویب رسید، که موجب ایجاد ادارهٔ ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) و موسسهٔ ملی ایمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) شد.

بهداشت حرفه‌ای در ایران

در مرداد سال ۱۳۲۵ وزارت کار و امور اجتماعی تشکیل و قانون موقت کار را تدوین نمود و در سال ۱۳۳۷ قانون مزبور با اصلاحات و تغییراتی به صورت قانون به تصویب رسید و اجرای وظایف مربوط به بهداشت و ایمنی مندرج در قانون کار وقت به عهده اداره کل بازرسی کار قرار گرفت.

در سال ۱۳۴۶ در حوزه معاونت فنی وزارت بهداشت وقت، اداره بهداشت محیط کار در تشکیلات اداره کلّ بهداشت محیط پیش بینی شد و سپس در سال‌های ۱۳۴۷، ۱۳۴۸ و ۱۳۴۹، اداره طب صنعتی در اداره کل خدمات بهداشتی حوزه معاونت فنی وزارت بهداری وقت تاسیس گردید. سپس در سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۵۱ و ۱۳۵۲ تا اوایل ۱۳۵۳، اداره بهداشت محیط کار به بهداشت محیط کار و هوا تغییر نام داد و اداره طب صنعتی همچنان به وظایف خود ادامه می‌داد. در اواخر دهه ۱۳۵۰ در حوزه معاونت امور بهداشتی و جمعیت و تنظیم خانواده وزارت بهداری وقت اداره بهداشت حرفه‌ای در دفتر خدمات بهداشتی ویژه که بعداً به اداره کل خدمات بهداشتی ویژه تغییر نام داد تشکیل گردید.

تا قبل از سال ۱۳۶۲ وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت وقت مشترکاً بر نیروی کار و محیط کار نظارت و مراقبت داشتند. به منظور جلوگیری از دوباره کاری و ارتقاء کیفیت ارائه خدمات برای حفظ و بالا بردن سلامت شاغلین، درسال۱۳۶۲ مسائل بهداشتی محیط کار و کارگر، از وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناخته شد و جهت انجام این وظیفه، اداره کل بهداشت حرفه‌ای تشکیل و مسئولیت حفظ و ارتقاء سلامت نیروهای شاغل کشور در مشاغل گوناگون جامعه را عهده دار گردید. با توجه به تصویب قانون جدید کار توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در سال ۱۳۶۹، به حکم ماده ۸۵ قانون کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عهده دار بهداشت و درمان کارگران و وزارت کار و امور اجتماعی مسئول ایمنی کارگران می‌باشد.