پنجشنبه ۰۴ بهمن ۰۳

تبلیغات گوگل چیست و چگونه به رشد کسب و کارتان کمک می کند؟

آموزش بازاریابی اینترنتی و کسب و کار اینترنتی در این وبلاگ به صورت حرفه ای قرار می گیرد

تبلیغات گوگل چیست و چگونه به رشد کسب و کارتان کمک می کند؟

۲,۲۴۹ بازديد

اگر به تازگی وارد دنیای بازاریابی دیجیتال شده اید، خوش آمدید. راستی چه چیزی باعث شد این قدر دیر تصمیم به استفاده از تبلیغات در گوگل بگیرید؟
بازاریابی دیجیتال میدان جنگ جدیدی است که در آن جنگ برندها (علامت های تجاری) برقرار است.
روزهایی که آگهی های بازرگانی تلوزیونی، بیلبوردها و تبلیغات (بی کلام) روزنامه ها، موثر ترین راه برای شناخت یک محصول بود دیگر گذشته است.

همه‌ی این تبلیغات در حال حاضر به صورت آنلاین صورت می گیرد، و این چیز خوبیست!

تبلیغات آنلاین به ما فرصتی داده است تا پیام های تبلیغاتی را به سمت نقاطی که تبلیغات در آن ها بسیار موثر است هدف گیری کنیم.

تبلیغات گوگل در نتایج جستجوی گوگل، شبکه نمایش، یوتیوب، گوگل پلی و دیگر سرویس‌های آن، تجربه‌ی فوق‌العاده‌ای از تبلیغات هدفمند را ایجاد کرده است که شما می توانید از پتانسیل کامل آن حداکثر استفاده را ببرید.

 

اما ممکن است بپرسید چرا گوگل؟

گوگل محبوب ترین و قدرتمند ترین موتور جستجو در این سیاره است. در مورد آن فکر کنید، هنگامی که شما مجبور به جستجو کردن در وب هستید، نمی گویید "دارم توی وب جستجو می‌کنم" بلکه می گویید "دارم گوگل می‌کنم."

تقریبا بازار جستجو در انحصار گوگل است. به طوری که از نام آن به عنوان فعل برای عمل مورد نظر جستجو استفاده می کنیم.

اگر شما در گوگل تبلیغات نمی کنید، فرصتی طلایی برای افزایش آگاهی از برندتان و جذب مشتری را از دست می دهید.

هزینه تبلیغات در گوگل توسط تبلیغ‌کنندگان و به صورت مزایده‌ای تعیین می‌شود. اما در برخی کلمات کلیدی که رقابت زیادی وجود دارد، هزینه کلیک بالا است. (رقابت بالا نشان می‌دهد که این نوع تبلیغات واقعا جواب می دهد!)

بنابراین، برای مشاهده ی موفقیت بالا در دنیای تبلیغات گوگل، شما واقعا باید طرف خودتان (تبلیغات گوگل ادز) را بشناسید.

این همان چیزیست که این مقاله به آن می پردازد.

 

اصلا تبلیغات گوگل چیست؟

ممکن است تا به حال در مورد تبلیغات گوگل، بیشتر نام رایج تر قبلی آن، یعنی Google AdWords را شنیده باشید. گوگل در اواسط سال 2018 تصمیم به تغییر نام سرویس تبلیغاتی خود گرفت و اکنون نام آنGoogle Ads  است.

گوگل ادز یک سرویس آنلاین است که به شما اجازه می دهد تا تبلیغات خود را که در موتور جستجوی گوگل یا شبکه نمایش (Display Network) به نمایش بگذارید.

تبلیغات جستجوی گوگل مشابه نتایج جستجوی معمولی گوگل هستند و معمولا قبل از نتایج اصلی ظاهر می شوند.

این روش در مقابل بهینه سازی موتور جستجو (SEO) که در آن بازگشت سرمایه می تواند تا شش ماه به طول بیانجامد، یک راه عالی برای نتیجه گیری سریع است.
این به این معنا نیست که بگوییم SEO بد است. SEO هنوز هم بخش مهمی از دنیای بازاریابی دیجیتال است. اما اینکه تبلیغات گوگل سریعتر نتیجه می دهد، چیز دیگریست!
در صفحه نتایج جستجوی گوگل، شما می توانید بفهمید که کدام نتایج مربوط به نتایج ارگانیک جستجو هستند و کدام تبلیغات گوگل هستند؟ چرا که تبلیغات با یک مربع سبز کوچک که داخل آن عبارت "آگهی"  نوشته شده است مشخص می‌شود.

تبلیغات بنری گوگل به منظور جلب توجه کاربران و پیوند دادن آنها به یک صفحه یا وب سایت که در آن امکان جذب مشتری وجود دارد، ایجاد می‌شوند.

تبلیغات بنری هم در سرویس‌های خود گوگل و هم از طریق شبکه ی نمایش گسترده  ((Google Display Network نمایش داده می‌شود. شبکه نمایش گوگل شامل میلیون ها وب سایت است که موافقت کرده اند تا تبلیغات گوگل را در صفحات خود بر اساس رفتارهای خرید و جستجوی بازدید کنندگان سایت، نمایش دهند.

تبلیغات جستجوی گوگل

شبکه‌ی جستجوی گوگل متداول ترین نوع آگهی های Google Ads است و از جمله سرویس های آن است که بیشتر با آن در ارتباط است.

تبلیغات جستجوی گوگل بر اساس یک مدل پرداخت کلیکی روی تبلیغات کار می کند، به این معنی که تبلیغ کنندگان به ازای هر بار کلیک مشتری احتمالی بر روی آگهی خود پول پرداخت می کنند.

اگر هدف کمپین شما اطلاع رسانی باشد، آگهی ها نیز می توانند به گونه ای تنظیم شوند که پرداخت به ازای هر بازخورد صورت گیرد.

مصرف کنندگان کلید واژه ای را در گوگل جستجو می کنند و پس از آن تبلیغات مربوطه بر اساس آنچه که آنها به دنبال آن می گشتند، نشان داده می شود.

آگهی های جستجوی گوگل براساس قیمت پیشنهادی شما در مقایسه با رقبا نشان داده می شود. اما این همه ی آن چیزی نیست که در این فرایند وجود دارد.

 

گوگل در هنگام تعیین ترتیب (رتبه آگهی‌ها) چندین عامل را در نظر می گیرد. مبلغ پیشنهادی برای تبلیغات که توسط تبلیغ کننده مشخص می‌شود، مهم است، اما مرتبط بودن آگهی مورد نظر به همراه کیفیت آن نیز نقش مهمی دارد.

کیفیت صفحه ی فرود و مرتبط بودن، عوامل مهمی هستند که به شما امکان می دهد در صدر نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوید.

مهم است که اطمینان حاصل کنید که شما برای کلیک های نامرتبط پول نمی دهید.
خوشبختانه، در گوگل ادز به خوبی می تواند پیشرفت کمپین‌های تبلیغاتی خود را دنبال کنید.

از طریق سیستم گزارش گوگل ادز، می توانید ببینید که چند نفر آگهی را دیده اند، چند نفر روی آن آگهی کلیک کرده اند و چه تعداد از این کلیک ها با استقبال مشتری برای خرید مواجه شده اند.
این امر به شما کمک می کند تا بودجه ی بازاریابی خود را به حداکثر برسانید.

تبلیغات در گوگل: رتبه اول را می‌خواهم! چگونه گوگل مکان تبلیغ را تعیین می کند؟

همانطور که گفته شد، مبلغ پیشنهادی که شما به ازای هر کلیک پرداخت می کنید در تبلیغات گوگل مهم است. درک این مفهوم، نسبتا ساده است. با توجه به اینکه کلیک های نامعتبر برای شما سودی ندارد، گوگل این کلیک‌ها را می‌باید و هزینه‌ای به ازای آنها از شما کسر نمی‌کند.

استراتژی های قیمت‌گذاری مختلفی در گوگل ادز وجود دارد که می توان از آنها برای به حداکثر رساندن بازگشت هزینه ی تبلیغات یا هزینه ی کلیکی تنظیم کرد. تبلیغ کنندگان همچنین می توانند یک استراتژی قیمت گذاری خودکار را برای به حداکثر رساندن کانورشن ها (تبدیل بازدیدکنندگان سایت به لید یا مشتری) تنظیم کنند.

هنگام قیمت گذاری طبق کلمات کلیدی، مبالغ پیشنهادی مختلفی روی واژگان متفاوت اعمال می شود. همه ی این ها به اینکه چه کلمات کلیدی بیشتر ارزش دارند، ختم می‌شود. واژگان با ارزش تر، پیشنهادات بالاتری را دریافت می کنند. این نیز یک مفهوم ساده است.

گوگل دارای ابزاری به نام کیورد پلنر (Google Keyword Planner) است که پیشنهاداتی را به شما ارائه می دهد و همچنین به شما می گوید که این واژه چقدر مقرون به صرفه و رقابتی است. اما برای اینکه بتوانید پیشنهاد قیمت موثرتری داشته باشید، نیاز به استراتژی بیشتری خواهید داشت.

قوانین خودکار را می توانید از طریق داشبورد تبلیغات آگهی (Google Ads) خود تنظیم کنید که به شما اجازه می دهد محتوای خود را به طور موثر بهینه سازی کنید.

 

امتیاز کیفیت در گوگل ادوردز چیست؟

امتیاز کیفیت (Quality Score) معیاری است که توسط گوگل جهت تعیین مرتبط بودن و مفید بودن تبلیغ برای کاربر استفاده می‌شود. موارد تاثیرگذار بر کوالیتی اسکور عبارتند از: نرخ کلیک یا CTR (نسبت کلیک به نمایش تبلیغ)، مرتبط بودن کلمات کلیدی با تبلیغ و تجربه کاربر از صفحه فرود. امتیاز کیفیت عددی بین 1 تا 10 است و هر چقدر امتیاز کیفیت شما بالاتر باشد بهتر است و باعث بهبود جایگاه تبلیغات و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

رتبه تبلیغ (Ad position) در گوگل چیست؟

رتبه تبلیغ در گوگل به جایگاه تبلیغ در صفحه نتایج گوگل اطلاق می‌شود. این رتبه بر اساس حداکثر هزینه پیشنهادی برای هر کلیک و امتیاز کیفیت تعیین می‌شود. میانگین رتبه تبلیغات نمایش داده شده شما در گوگل ادوردز به صورت Avg Position نمایش داده می‌شود.

رابطه امتیاز کیفیت و CPC:

امتیاز کیفیت و CPC از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند؛ چرا که این دو معیار، در کنار هم موقعیت تبلیغ در نتایج جستجوی گوگل را مشخص می‌کنند.

شبکه نمایش گوگل یا Google Display Network چیست؟

شبکه نمایش گوگل (Google Display Network) یا به اختصار GDN یک شبکه بسیار بزرگ از سایت‌هایی است که به گوگل اجازه می‌دهند، تبلیغات افراد را در آن قرار دهد. Display Network به شما کمک می‌کند به بیش از 90 درصد از کل کاربران اینترنت دسترسی داشته باشید. هزینه هر کلیک در شبکه نمایش معمولا ارزان‌تر از شبکه جستجو است و البته نرخ کلیک نیز معمولا کمتر است.

گروه تبلیغاتی یا ادگروپ (AdGroup) چیست؟

برای دسته بندی کلمات کلیدی، تبلیغات و صفحات فرود می‌توانید آنها را در کمپین‌ها و ادگروپ‌های متفاوت قرار دهید. در صورتی که کمپین‌های گوگل ادوردز خود را با ساختار قوی ایجاد کنید، احتمال افزایش کوالیتی اسکور کلمات کلیدی شما بیشتر خواهد بود. به یاد داشته باشید که نباید تمامی کلمات کلیدی خودتان را در یک ادگروپ قرار دهید. آنها را با توجه به نوع کلمات کلیدی، دسته‌بندی محصولات یا خدمات و اهدافی که در زمینه تبلیغات دارید در ادگروپ‌های مختلف سازماندهی کنید.

شروع کار در گوگل اسلاید

در گوگل اسلاید شما می توانید به روش های مختلفی اسلایدها را ایجاد کنید که همه آنها بسیار سریع و آسان هستند.

در ابتدا شما می توانید برای رفتن به صفحه شروع گوگل اسلاید، به سایت slides.google.com رفته و تهیه اسلاید های خود را شروع کنید. (باید حتما یک اکانت جیمیل داشته باشید)

توجه: برای دیدن سریع ترین راه های جالب برای باز کردن یک ارائه خالی فقط در 3 ثانیه، اینجا کلیک کنید.

همچنین، می توانید روی دکمه New در Google Drive خود کلیک کرده و گزینه Google Slides را انتخاب کنید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.